Breinhelden : groep 7/8 - Herrewijn, Belinda, ....-; Monfils, Esther, ....-; Troost, Xavier, ....- (Bazalt, 2021)
Executieve functies zijn de uitvoerende functies van ons brein: ze regelen dat we taken uitvoeren en hoe we dat doen. Het zijn de functies die we nodig hebben om ons gedrag te sturen, zoals aandacht vasthouden, flexibiliteit, doelgericht doorzetten en emotieregulatie. Belangrijke functies dus voor kinderen om te versterken!   Met Breinhelden werk je doordacht aan deze functies. De executieve functies zijn vertaald naar tien aansprekende Breinkrachten, zoals Startkracht en Doorzetkracht. Samen met de Breinhelden Effi en Furon leren je leerlingen op een speelse manier hoe ze hun Breinkrachten kunnen trainen.
Een programma voor groep 7/8 (Nederland) komt evereen met 5e en 6e leerjaar
Keywords: Breinkrachten; Executieve functies; Uitvoerende functies