Handboek psycologische interventies bij chronisch-somatische aandoeningen - Pool, Grieteke, ....-; Heuvel, Fredrike, ....-; Ranchor, V. Adelita, ....-; Sanderman, Robbert, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2004)
Het Handboek psychologische interventies bij chronisch-somatische aandoeningen bevat daarom niet alleen algemene informatie over het leven met een chronische ziekte en de daarmee gepaard gaande fysieke en psychosociale belasting, maar biedt ook een reeks praktische interventiemodellen, die stuk voor stuk door deskundigen zijn uitgewerkt. Vervolgens belicht een aantal medisch specialisten de medische aspecten van een tiental veel voorkomende chronisch-somatische aandoeningen, waarna het boek afsluit met een daarbij aansluitende reeks uitgebreide casusbeschrijvingen, geschreven door ervaren psychologen.
Keywords: Chronische ziekte; Psychologie