Pompoen : de boom van Ella - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2017)
Als Ella naar school loopt, houdt ze de hand van mama stevig vast. Al die lange benen, al die hoge gebouwen... Ella vindt het maar niets. Die dag krijgt elk kind in de klas van Ellavan de juf een boompje om voor te zorgen. "Hele bijzondere boompjes", zegt de juf. Het zijn toverboompjes...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift