Pompoen : kabouter Rein bij de draken - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2017)
De winter is bijna voorbij en het eten van de kabouters is bijna op. Wat hebben ze een honger! "Ik kan misschien een ei zoeken in het drakennest", stelt kabouter Rein voor. De hele kabouterfamilie begeleidt Rein tot aan de voet van de boom waarin het nest zich bevindt en dan begint hij te klimmen...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift