Pompoen : de koe die dacht dat ze een kip was - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2017)
Kee is een koe, dat ziet iedereen. Iedereen, behalve Kee. Kee denkt zelf dat ze een kip is. Ze pikt maïskorrels van de grond en ze kan zelfs op één poot staan. Dus als er op een dag een wolfje op zoek is naar een kip, denkt Kee dat zij een hele grote kip is. Maar waarom zijn wolfjes op zoek naar kippen? Om met hen te spelen? Of heeft het wolfje andere plannen?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift