De Tawl : hoe de Nederlandse taal (bijna) Amerika veroverde. - Dröge, Philip, ....- (Amsterdam : Spectrum, 2023)
In De tawl duikt historicus Philip Dröge in de curieuze geschiedenis van Nederlandstalig New York en New Jersey. Philip doorkruist die gebieden op het meest Nederlandse vervoermiddel ter wereld, de fiets. Langs kleine paadjes, over hoge heuvels en aan de oevers van snelstromende rivieren vindt hij zelfs nu nog resten van het Nederlandstalige verleden. De tawl is een geschiedenisboek, reisgids en road novel in één en biedt bovendien een kijk op het moderne Amerika. Een boek vol humor, inzicht en verrassende feiten over een onbekend deel van onze cultuur. Voor liefhebbers van geschiedenis, taal, Americana, reizen en geografie. Opgedist door de auteur die eerder al eens ‘meesterverteller’ werd genoemd door Trouw.
Keywords: Nederlands