Pompoen : Kerst bij meneer Daalman - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2016)
Meneer Daalman staat op de toren van zijn kasteel en kijkt naar alle mensen van het dorp die bij familie kerstfeest gaan vieren. Hij is een beetje jaloers, want bij hem komt nooit iemand langs. Totdat er op een dag op de deur wordt geklopt en bibberende mensen vragen of ze mogen schuilen. 'Gompeldegompel,' zegt meneer Daalman. 'Kom maar gauw binnen, jullie!' Zou hij nu ook een leuk kerstfeest krijgen?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift