Pompoen : het avontuur van Filemon en zijn Inuït-vriendje - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2016)
Filemon krijgt nog een laatste kus van zijn zus Bloem. zij gaat lekker op schoolreisje, maar Filemon mag nog niet mee. Volgend jaar is hij pas oud genoeg. Die middag vertelt juf op school spannende verhalen over de Noordpool en over de Inuït. Dat is het volk dat op die ijskoude Noordpool leeft. En dan begint het buiten plotseling te sneeuwen, zó hard, het lijkt de Noordpool wel ...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift