Pompoen : een cadeau uit het oerwoud - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2016)
Vandaag is het mijn verjaardag. Van mijn tante Margriet heb ik een pakketje gehad. Helemaal uit het oerwoud, want daar woont tante Margriet. En in dat pakket zit... een raar plantje... Wat een suf verjaardagscadeau! Of toch niet? Want de plant groeit wel heel erg snel...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift