De Adriatische Zee : een geopolitieke reis door Zuidoost-Europa - Kaplan, Robert D., 1952- (Amsterdam : Spectrum, 2022)
In De Adriatische Zee gaat Kaplan op zoek naar antwoorden op vragen over de toekomst van Europa en verdiept hij zich in de vluchtelingencrisis, de strijd om fossiele brandstoffen en de terugkeer van de regio als internationaal handelscentrum. Zijn reis brengt hem ditmaal langs de Adriatische kust: van Italië, langs Slovenië, Kroatië, Montenegro en Albanië tot aan Griekenland. Het resultaat is een indringend verslag over deze essentiële regio in het Europese vasteland.
Keywords: Europa; Geopolitiek