Pompoen : mijn hamster op wieltjes - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2016)
Voor mijn verjaardag kreeg ik een geweldig cadeau van mijn oom Gustaaf: Tilbur, de hamster. Een gekke naam, vond papa, maar dat kon mij niets schelen. Ik was gek op Tilbur, en ik nam hem overal mee naartoe. Maar op een dag was Tilbur weg... Waar zou hij zijn? Toch niet in de buik van een hond of een kat?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift