Pompoen : het hondje dat geen huis heeft - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2016)
Dit verhaal gaat over een hondje. Een hondje zonder huis. Zielig? Nee hoor. Het hondje vindt het fijn dat hij geen huis heeft. Zo kan hij frank en vrij de wereld verkennen. Maar ook hondjes worden een dagje ouder. En dan klinkt een warm huis met een zachte stoel toch wel fijn. Zal het hondje zo'n gezellig huis vinden?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift