Pompoen : Gideon en de roze baby - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2016)
Draakje Gideon wandelt door het bos. Je kunt daar de houthakkers zo lekker aan het schrikken maken. Maar vandaag is er geen houthakker te bekennen. Dan vindt Gideon een kleine, roze baby. Hij wil er graag voor zorgen, maar mensenbaby's zijn niet erg welkom bij drakenfamilies...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift