Pompoen : wie heeft de diamant van Enge Jack? - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2015)
Enge Jack is een griezelige, gevaarlijke piratenkapitein. Aan boord van zijn schip ligt een schat. Een diamant zo blauw als de hemel en zo groot als een vuist. Maar op een dag is de diamant verdwenen. Hij is gestolen! Wie heeft de diamant van Enge Jack?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift