Pompoen : apenkoppen! - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2015)
Java, Kiki en Bao wonen in de dierentuin. Daar zijn ze geboren. Alle mensen die langs hun kooi lopen lachen ze uit, wat zien ze er gek uit! Op een dag komt er een klein mensje zomaar hun kooi in. Daar kunnen de apen niet om lachen. Ze vinden het eng!
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift