De spin en de sleutel - Woltz, Anna, 1966- (Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2023)
Elena vlucht naar het einde van de wereld. Atlas wacht op het einde van de wereld. En dan ontmoeten ze elkaar... Een bloedhete zomer. Elena moet een hele maand logeren bij het nieuwe gezin van haar tante, want niemand anders wil haar hebben. Vlak voordat ze aankomt, gooit ze haar telefoon weg en knipt ze haar lange haar af. Op de boerderij leert ze Atlas kennen. Hij heeft de ramen van zijn slaapkamer dichtgetimmerd, elke nacht verdwijnt hij uren in het donker en zijn zusje zegt dat hij de school in brand heeft gestoken. De laatste keer dat Elena iemand probeerde te helpen, ging het compleet mis. Maar hoe kan ze een maand tussen zoveel geheimen wonen zonder iets te doen?
12-14
Keywords: Geheimen