Meester Pluim en het praatpoeder - De Bel, Marc, 1954-; Bosschaert, Jan, 1957- (Kalmthout : Pelckmans, 2023)
Meester Pluim is een leraar met een ongebonden levenswandel. De kinderen zijn dol op hem. Als hij met pensioen gaat, is het afscheid ontroerend. Het wordt een heel bijzondere vakantie voor enkelen van zijn laatste zesdeklassers: Alf, Free, Nena en haar jongere broer Tom. Ze vormen samen een club en hebben een geheim clubhuis op een zoldertje boven een oude brouwerij. Nog spannender wordt het als ze het geheim van meester Pluim ontdekken...
9-11
Keywords: Avontuur