Pompoen : Jacques en Pierre gaan naar Parijs - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2014)
De twee broertjes Jacques en Pierre vervelen zich op de saaie boerderij. In de modder rollen, dat hebben ze nou wel gezien. Ze willen op avontuur naar de grote stad waar die mooie toren staat die ze van heel ver al kunnen zien. Gaat het de varkensbroertjes lukken, denk je? Komen ze op die toren?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift