Pompoen : het geheim van de bezemkast - Baeten, Marja, ....- (Hasselt : Clavis, 2014)
In het huis van Opa Frank en Oma Lies is een bezemkast. Daar staan alle schoonmaakspullen. En het tocht er heel erg! Wat doet Opa Frank elke keer in die kast vol bezems, dweilen en emmers? Anouk gaat op onderzoek uit...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift