Pompoen : het wonderlijke verhaal van Heer Tollemans - Baeten, Marja, ....- (Hasselt : Clavis, 2014)
August maakt in zijn werkplaats poppen van hout. Op een avond laat hij een kaarsje branden omdat de poppen dat fijn vinden. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Gelukkig is de nieuwste pop, Heer Tollemans, een heel dappere pop...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift