Inleiding tot het recht : Uitgave 2023 - Van Hoecke, Mark, 1949-; Bouckaert, Baudewijn, 1947- (Leuven : Acco, 2023)
Deze herwerkte editie geeft een actuele inleiding tot het recht. Het boek bestaat uit vijf delen en gaat in op recht in het algemeen, staatsstructuur, internationaal recht, justitie en burgerlijk recht. Alle relevante informatie is samengebracht: van de theoretische, historische en ideologische achtergronden van het recht tot de zeer praktische informatie over rechtsregels en rechtspraktijk. Inleiding tot het recht is bijzonder geschikt voor professionele bachelorstudenten en professionele gebruikers, maar het kan ook in academische bacheloropleidingen ingezet worden als heldere introductie. Bij dit boek horen online oefeningen voor de student, gemaakt door een team van juristen verbonden aan de faculteit Bedrijf en Organisatie, opleiding bachelor bedrijfsmanagement van de Hogeschool Gent. Verder worden er powerpointslides aangeboden voor docenten. De oefeningen en slides zijn beschikbaar op het digitale leerplatform Sofia.
Keywords: Inleiding tot het recht