Community Marketing : terug naar de kern van het verhaal - Duval, Stéphanie, ....- (Kalmthout : Pelckmans Pro, 2018)
Traditioneel doen bedrijven hun uiterste best om de consument te overtuigen hun product te kopen omdat het 'harder, better, faster, stronger' is. Stephanie Duval en Nele Pieters willen de lucht uit dat klassieke verhaal halen. In onze hoogtechnologische, digitale wereld is de consument immers veranderd. Hij beschouwt productkwaliteit als vanzelfsprekend en wordt niet langer overtuigd door steeds innovatievere spullen. Wel wil hij meerwaarde en producten die bijdragen aan zijn identiteit. Exit product marketing, enter community marketing. Op heldere en eigentijdse wijze tonen de auteurs dat community marketing geen zoveelste hip laagje is dat over een bedrijfsstrategie kan worden gelegd. Het is het grondig wakker schudden en herorganiseren van bedrijven zodat de klant écht centraal komt te staan. Het authentieke inzicht in een bepaalde community wordt de leidraad om het bedrijfsverhaal te definiëren en te vertalen naar overtuigende en gerichte storytelling. Aan de hand van inspirerende voorbeelden zetten de auteurs je op weg om zelf aan de slag te gaan. Met Community marketing brengen Stephanie Duval en Nele Pieters een gedurfde nieuwe kijk op marketing, waarbij technologie ondergeschikt is aan strategisch inzicht en in dienst staat van geloofwaardige, krachtige storytelling.
Keywords: Marketing; Ondernemen; Storytelling