Mevrouw Sinterklaas - Keizer, Thedo, ....-; Talsma, Nynke Mare, 1975- (Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, 2023)
Luusje heeft veel zin in de Sinterklaastijd, en ze vindt het geweldig om bij de intocht te zijn. Wat zou ze graag zelf sinterklaas willen worden. Maar kan dat wel als meisje? Op een avond vertelt haar moeder het wonderlijke verhaal van Sintele-Zij, de oude vrouw die vroeger op haar ezel bij de huizen langsging om te zien of de Sinterklaascadeautjes goed waren aangekomen. Maar is Sintele-Zij nog steeds actief? Is zij echt de vrouw van Sinterklaas? En wat heeft haar oma daarmee te maken? Samen met haar oudere broer Nick gaat Luusje op onderzoek uit in het huis van oma. En daarbij komen ze steeds meer verrassingen tegen.. Een heerlijk voorleesverhaal over de mooiste tijd van het jaar.
7-9
Keywords: Sinterklaas