Vol van natuur : handboek voor gids en liefhebber - Struyf, Kris, ....-; Natuuracademie van Natuurpunt (Leuven : LannooCampus, 2023)
Hét inspirerende naslagwerk voor alle natuurliefhebbers. We zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur. Daarom vinden we er zoveel deugddoende rust. Tegelijk wekken al die levende wezens om ons heen verwondering en fascinatie op. Bovendien is de natuur een ongelooflijk efficiënt, sterk en tegelijk flexibel web van onderlinge relaties tussen die levende wezens. Vol van natuur gunt je een alomvattend beeld van die onderlinge verbanden, leert je hoe je landschappen leest, en schept orde in de duizenden levensvormen die zo van elkaar verschillen. Zo gaat het in op elk thema dat ons begrip van de natuur bepaalt: van evolutie en het planten-, schimmel- en dierenrijk, over eco-systeemdiensten en ecologie, tot klimaat en natuurbeheer.
Keywords: Natuur