De ladder van Toontje - Machtel, Elly, ....-; Engelhard, Nadia, ....- (Amsterdam : Niño, 2023)
Op een dag besluit Toontje om muzikant te worden. Zijn moeder vertelt hem dat hij eerst noten moet leren lezen. Maar Toontje wil niet leren, hij wil spelen! Die nacht belandt hij door een muzikale wervelwind in Muziekland. Samen met Melody Notitia en de familie Noot beleeft Toontje de spannendste avonturen. Als hij de volgende morgen weer wakker wordt, denkt hij dat hij alles heeft gedroomd. En dromen zijn bedrog... of misschien toch niet? De ladder van Toontje is een muziek-educatief sprookje voor kinderen van 5 tot 9 jaar, geschreven door zangdocent Elly Machtel. Op speelse en aanstekelijke wijze laat zij kinderen kennismaken met de familie Noot en het notenschrift. Een verhaal dat je telkens wilt herlezen, voorlezen of gebruiken tijdens de muziekles omdat het zo vrolijk stemt. Een must voor iedereen die de liefde voor muziek wil doorgeven.
6-8
Keywords: Muziek