Maar eerst ving ik een monster - Veldkamp, Tjibbe, ....-; De Boer, Kees, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2021)
Een jongetje (jij-persoon) moet gaan slapen maar verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met zo’n slimme hoofdpersoon! Groot prentenboek met grappige, dynamische kleurenillustraties.
Vanaf 4 jaar
Bekroond met een zilveren griffel 2021
Prentenboek van het jaar 2022
Keywords: Griezelen; Prentenboek; Slapen gaan