Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat - Eddo-Lodge, Reni, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2023)
Racisme is ons probleem. Het gaat niet alleen om agressie, maar ook om subtiele vooroordelen die je overal tegenkomt. Wat betekent het om niet wit te zijn in een wereld waarin wit zijn als vanzelfsprekend wordt ervaren? Reni Eddo-Lodge gaat op zoek naar de historische oorzaken van racistische vooroordelen en toont aan hoe de ongelijkheid tussen wit en niet-wit in onze samenleving werkt. Racisme vind je in de politiek, op straat en in onze popcultuur. Het gaat lang niet allen om de diepgewortelde angst voor massamigratie of een ranzige discussie over een zwarte James Bond. Discrimatie vind je ook terug bij welmenende, tolerante burgers. Om het structurele racisme tegen te gaan moeten we er ons allemaal bewust van worden, zegt Reni Eddo-Lodge.
Why I'm No Longer Talking to White People about Race.
Keywords: Racisme