Verpleegkundige diagnostiek in de psychiatrie : verpleegplannen en psychotrope medicatie - Morgan, Karyn I., ....-; Townsend, Karyn I., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2022)
'Verpleegkundige diagnostiek in de psychiatrie' is het beste instrument voor het maken van praktische, individuele verpleegplannen. Het is te gebruiken voor cliënten in verschillende situaties: in de intramurale of poliklinische zorg maar bijvoorbeeld ook in de thuiszorg. Nieuw in deze druk• Alle hoofdstukken zijn grondig herzien en geactualiseerd op basis van nieuwe kennis en inzichten• in het deel over psychofarmaca zijn geneesmiddelen toegevoegd die er sinds de vorige editie zijn bijgekomen en geneesmiddelen verdwenen die zijn vervallen• de verpleegkundige diagnoses zijn bijgewerkt op basis van de editie 2018-2020 van NANDA-I • de behandeling van psychiatrische aandoeningen is geheel gebaseerd op de DSM-5-classificatie• veel aanvullingen over de Vlaamse beroepspraktijk, onder andere op het gebied van medicatie, wetgeving, verpleegkundige verstrekkingen en webadressen
Keywords: Psychiatrische verpleging