Sociaal zakboekje / : 2023-2. - Van Eeckhoutte, Willy, 1953-; Taghon, Ann, ....-; Van Oostveldt, Ester, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer, 2023)
Het Sociaal Zakboekje biedt u een heldere kijk op de volledige Belgische sociale wetgeving Essentiële informatie in korte, kernachtige termen. Voor de volledigheid worden ook de referenties naar de basiswetgeving opgenomen. Op die manier kunt u er zelf gemakkelijk de letter van de wet op nalezen. Wat mag u verwachten van het Sociaal Zakboekje? een kwaliteitsvol overzicht van de volledige Belgische sociale wetgeving (arbeidsrecht, socialezekerheidsrecht voor werknemers en zelfstandigen, Vlaamse sociale bescherming, sociale bijstand, sociaal strafrecht, handhavingsrecht, tewerkstelling en detachering van buitenlandse werknemers …); betrouwbare informatie dankzij Willy van Eeckhoutte, buitengewoon hoogleraar em. aan de Universiteit Gent en advocaat bij het Hof van Cassatie; directe en doorzichtige verklaring van het recht, verrijkt met verwijzingen naar de wetteksten. De inhoud van dit zakboekje wordt twee keer per jaar geactualiseerd. Recente bedragen en nieuwe reglementeringen (met ook aandacht voor de gevolgen voor de praktijk) worden dus snel opgenomen.
Keywords: Sociaal zakboekje; Sociale zekerheid