Max 1B: MAVO: A-finaliteit, B-stroom : leerwerkboek: set module 1, 2, 3, 4, 5. - Lava, Tina, ....-; Baeke, Alieke, ....-; Geeurickx, Filip, ....- (Brugge : Die Keure, 2023)
Bevat: Module 1: Ongewoon - Module 2: Goesting - Module 3: Pinkers - Module 4: Curieuzeneuze - Module 5: Amai!
Max-mavo is opgebouwd uit modules. Elke module werkt toe naar een doelbewuste, actieve, functionele opdracht. Daarbij heeft de methode heel uitdrukkelijk aandacht voor de verschillende interessedomeinen van de leerlingen uit de B-stroom en A-finaliteit. Dankzij het brede aanbod aan lesmateriaal en de betekenisvolle thematische modules worden de leerlingen maatschappelijk gevormd. Ze leren een kritische, maar respectvolle houding aannemen ten opzichte van zichzelf, maar ook ten opzichte van de wereld om zich heen. Zo worden ze volwaardige deelnemers aan de maatschappij, als persoon in interactie met anderen, maar ook als economisch en financieel geletterde consument.
Keywords: Maatschappelijke vorming