Het hooggevoelige kind met sterke wil : (h)erkenning en wegwijzer voor ouder en kind - Van Olphen, Janneke, ....-; Goudappel, Martine, ....- ([Bennekom] : Uitgeverij Scrivo Media, 2022)
Dertig procent van de hoogsensitieve kinderen is niet allen gevoelig, maar heeft daarnaast een ijzersterke wil. Deze enthousiaste kinderen zijn vooral op zoek naar nieuwe belevenissen en avonturen, ook al druist dat vaak in tegen hun gevoelige inborst. Zij zoeken de prikkels op, waar ze tegelijkertijd overprikkeld van raken. In het lieve, enthousiaste kind blijkt een vurig draakje te huizen! Een pittige combinatie; voor henzelf, maar zeker ook voor hun omgeving. Janneke van Olphen, psychologe, houdt zich al jaren bezig met de combinatie hoogevoelig en strong willed. In dit boek geeft zij ouders (en andere verzorgers) inzicht in de wijze waarop deze combinatie van karaktereigenschappen invloed heeft op het gedrag van het kind. Dat doet zij door gebruik te maken van het verhelderende model van de innerlijke familie. Op praktische en toegankelijke wijze leer je hoe je met zowel de hoge gevoeligheid als met de vurige, sterke wil van je zoon of dochter om kunt gaan. Dat zal de rust en de harmonie in het gezin ten goede komen.
Keywords: Hooggevoeligheid