Evidence Based Practice : handboek voor verpleegkundigen - Stolp, Jeffrey, ....-; Schouten, Ingrid, ....-; Den Boer, Floor, ....-; Zegers, Marissa, ....- (Amstelveen : ExpertCollege, 2022)
Evidence Based Practice is het zorgvuldig beslissingen nemen op basis van verzameld bewijsmateriaal. Dit is een essentiële vaardigheid waar zorgprofessionals op dagelijkse basis baat bij hebben. Dit boek bespreekt relevante stappenplannen voor het verzamelen en beoordelen van bewijs, en biedt concrete handvatten voor het toepassen van Evidence Based Practice in de praktijk. Het vakkundig gebruik maken en interpreteren van bewijsmateriaal garandeert goede gezondheidszorg en een passende behandeling voor verschillende soorten zorgvragers. Dit boek biedt concrete praktijkvoorbeelden waarin het verpleegkundig handelen onderbouwd wordt door Evidence Based Practice. Daarnaast is Evidence Based Practice overzichtelijk opgebouwd en toegankelijk geschreven.
Keywords: Verpleegkunde