Krachtig voor de klas : je onderwijs succesvol afstemmen op diverse doelgroepen - Valcke, Martin, 1957- (Gent : Owl Press, 2023)
Het Vlaamse onderwijs is continu in verandering. Regelgeving verandert, het beleid verandert, schoolvisies verschillen, schoolpopulaties worden diverser, leerinhouden evolueren. Bovendien heeft elke school een grote mate van autonomie in het invullen van de na te streven minimumdoelen, de klasorganisatie, de lesorganisatie, de vakkenindeling… Wat wérkt nu echt, in het onderwijs en in jouw klas? Krachtig leraarschap blijkt een combinatie van klassieke instructiemethodes met innovatieve aanpakken en onderwijstechnologieën. De auteurs preken niet de revolutie, maar pleiten voor een overdachte aanpak waarbij je klassieke en nieuwe aanpakken evalueert op hun waarde voor jouw lesaanpak en voor jouw leerlingen. Via een combinatie van praktijkverhalen en theorie nodigt dit boek uit om te experimenteren, te overleggen met collega's en te evolueren als leerkracht en als schoolteam. Dit boek helpt student-leraren om hun eigen, krachtige weg te banen in een complex onderwijslandschap, rekening houdend met de unieke context van elke individuele leerling, klas en school.
Keywords: Onderwijs