Amai!- kaartspel : Wie maakt het snelst een slimme AI-oplossing? - AI Vlaanderen; Pilipili Games; Buro Knal (Brussel : AI Vlaanderen, 2023)
Probeer als eerste een slimme AI-oplossing te bouwen zoals een slimme koelkast, een voedingscoach of een afvalsorteerhulp. Dat doe je door de juiste kaarten te verzamelen. En let op dat je systeem niet crasht! Het spel zit eenvoudig in elkaar met simpele regels en is geschikt voor jong en oud, thuis of in de klas. De kaarten bevatten leuke afbeeldingen en spelers hoeven niet alle AI-termen te begrijpen om het spel te kunnen spelen. Wie wel graag meer te weten komt over AI, kan de beschrijvingen bij de afbeeldingen lezen. De AI-oplossingen die je kan bouwen zijn bovendien gebaseerd op ideeën van burgers die verzameld werden op de amai!-website.
Inhoud: speldoos met 20 grote kaarten, 152 kleine kaarten en een boekje met spelregels Leeftijd : 8+ Aantal spelers: 2-5 Duur: 30-60 minuten
Keywords: AI; Artificial Intelligence; Onderwijs; gezelschapsspel