80 werkvormenvor creatieve werksessies : een schatkist vol ideeën voor bijeenkomsten met resultaat - Dols, Rozemarijn, ....-; Gouwens, Josine, ....- (Amsterdam : Van Duuren Management, 2023)
Soms zijn er situaties, bijeenkomsten, beslissingen waarbij je met logisch denken niet verder komt. Dan kun je maar beter het rationele denken even laten voor wat het is en de grenzen opzoeken door zoveel mogelijk out of the box-te denken. Je laat je verbeelding spreken om tot inspirerende nieuwe ideeën te komen. In andere gevallen heb je juist je logische denkvaardigheden nodig om een vraagstuk van alle kanten te bekijken of een idee te beoordelen. 80 werkvormen voor creatieve sessies bevat inspirerende werkvormen voor verschillende fasen in het creatieve proces die je uitdagen om de grenzen van je gedachten op te rekken. Van voorwaarden scheppen tot obstakels overwinnen. Van het bedenken van originele ideeën tot de eerste uitwerking ervan. De werkvormen zijn uitgewerkt voor creatieve sessies met groepen, maar kunnen soms ook voor individuele brainstormsessies gebruikt worden. Zo kun je op verschillende manieren werken aan het tot stand komen van nieuwe ideeën die uiteindelijk tot innovaties en verbeteringen leiden.
Keywords: Leiding geven; Werkvormen