De kunst en kunde van het lesgeven : baanbrekende literatuur over lesgeven en lerareneffectiviteit en de betekenis daarvan voor de praktijk - Kirschner, Paul A., ....-; Heal, Jim, ....-; Hendrick, Carl, ....-; Tishauser, Jan, ....-; Caviglioli, Oliver, ....- (Culemborg : Phronese, 2023)
In dit boek bespreken de auteurs 30 baanbrekende onderzoeken naar hoe wij leren (cognitieve psychologie en onderwijswetenschappen) en lerareneffectiviteit. Bij ieder onderzoek vatten ze samen wat het onderzoek betekent en welke lessen er geleerd kunnen worden voor de dagelijkse praktijk. Tot slot staat het boek stil bij wat er over het algemeen ontbreekt in de opleiding van leraren en wat daaraan gedaan kan worden. Dit boek biedt duidelijke aanwijzingen voor leraren, schoolleiders, lerarenopleiders en leraren-in-opleiding om een effectieve lespraktijk vorm te geven. De oorspronkelijke Engelse uitgave ontving in 2023 de prijs voor Outstanding Book van de Association for Educational Communications & Technology.
Keywords: Onderwijs