Gedrag in organisaties - Alblas, Gert, ....-; Wijsman, Ella, ....- (Groningen : Noordhoff, 2022)
Inspirerende inleiding in de organisatiepsychologie; veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, zoals digitaal vergaderen; met veel nieuwe cases en uitgebreide (online) oefenmogelijkheden. Gedrag in organisaties staat bekend als dé inleiding in de organisatiepsychologie. Op inspirerende wijze wordt het gedrag van mensen in organisaties beschreven en verklaard. Ook wordt helder aangegeven hoe deze kennis ingezet kan worden bij het leidinggeven in organisaties. In het boek is er veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in digitalisering. De achtste editie van Gedrag in organisaties is geheel herzien. Aan het boek zijn nieuwe praktijkcases, (nieuws)artikelen en interessante interviews toegevoegd die nog beter laten zien hoe de inzichten in de praktijk toepasbaar zijn. Ook is er ruime aandacht voor de gevolgen van de coronapandemie. Zo wordt o.a. belicht welke invloed de pandemie heeft gehad op de communicatie in organisaties, het werken in virtuele groepen en de relatie tussen vaste medewerkers en de flexibele schil. Doelgroep Gedrag in organisaties is geschikt voor een groot scala aan opleidingen binnen het hoger economisch onderwijs, het hoger technisch onderwijs en het hoger sociaal onderwijs, bijvoorbeeld Social Work, Bedrijfskunde en Human Resource Management.
Voo meer informatie, ga naar studiemeister.noordhoff.nl
Keywords: Organisatiepsychologie