Waarom ook jij niet goed belegt : 7 beleggingsmythes ontkracht - Vandycke, Dirk, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2023)
Investeren is gemakkelijk, maar we maken het onszelf moeilijk. We houden ons bezig met zaken die er niet toe doen en laten onze beslissingen vertroebelen door denkfouten. Bovendien zoeken we actie op en hebben we een chronisch gebrek aan geduld. Kortom: we staan onszelf – en onze winst – in de weg. Beleggingsexpert Dirk Vandycke ondervond dat aan den lijve toen de internetbubbel barstte en hij hebben en houden verloor. Onder het motto ‘als je een cursus van €600.000 volgt, kun je beter zorgen dat je de les gesnapt hebt’, startte hij opnieuw en ging hij beleggen en investeren anders bekijken. Met succes. In dit boek onthult Dirk zijn briljante inzichten. Hij legt uit hoe je goed beleggingsadvies herkent en geeft antwoord op vragen die elke belegger zich stelt: hoe vermijd ik verliezen en optimaliseer ik mijn winst? Kun je te weinig investeren? Is spreiden noodzakelijk? En heeft ethisch beleggen echt een lager rendement? Met de inzichten die hij stap voor stap opbouwt, blijkt geld verdienen op de beurs heel eenvoudig. Door minder risico te nemen en consequent te handelen naar enkele verrassende basisprincipes kan je meer rendement halen. Tijd doet de rest. Waarom ook jij niet goed belegt is een must-read voor zowel de leek als de doorgewinterde belegger.
Keywords: Beleggen; Investeren