Partners in tijden van ouderschap : ouders en relaties in gezinnen vandaag. - Luyten, Dirk, 1953- (Antwerpen : Garant, 2018)
Specialisten uit Vlaanderen en Nederland analyseren in dit boek de samenhang tussen ouderschap en partnerschap bij gezinnen vandaag. Minder dan vroeger zijn partnerschap en ouderschap met elkaar verbonden en meer dan vroeger kunnen partnerre-laties elkaar opvolgen. Het biologisch ouderschap is aangevuld met co-ouderschap, plusouderschap, afstandsouderschap, donor-schap, draagmoederschap, enz. De auteurs beschrijven de de-mografische evolutie van de partnerrelaties van ouders en gaan dieper in op de resultaten van de recente grootschalige Vlaamse gezinsenquête. Er zijn bijdragen over thema's als partnerschap en ouderschap in donorgezinnen, de veranderingen in de part-nerrelatie bij de komst van een kind, co-ouderschap en plusou-derschap als ingrediënten van het hedendaagse gezin. Verder gaan de auteurs in op evoluties en trends in het relatieondersteunend aanbod en de uitdagingen voor voorzieningen, professio-nals en beleid.
Keywords: Gezinssociologie