PXL-Social Work Mensen maken samen de toekomst / : 60 beelden die gesprekken starten/60 hashtags die betekenis geven - Giraldo, Filip, ....- (PXL - Social Work., 2022)
60 beelden die gesprekken starten: Babbelbeelden zijn kaarten met afbeeldingen die je kan inzetten voor reflectie en communicatie. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Werken met babbelbeelden is verfrissend en inspirerend. Het heeft een zeker verrassingseffect en brengt nieuw elan in een proces. Het is een zeer efficiënte en effectieve manier om snel tot resultaten te komen. De babbelbeelden dagen het brein uit om zich flink te stretchen. Stel een vraag, laat de beelden open op tafel liggen en laat mensen dan een kaart uitkiezen die zij in verband brengen met je vraag. Werken met beelden helpt om verder te gaan dan de voor de hand liggende antwoorden. Zorg ervoor dat je vraag open is, dat ze prikkelt, dat ze peilt naar ervaringen, emotie en verhalen... Zorg ervoor dat mensen niet vastgekluisterd zitten aan een beeld, maar dat het beeld de aanzet is voor een gesprek. Vragen in een tijdsperspectief werken goed met beelden: vraag naar een toekomstperspectief of een beeld uit het verleden. Stel telkens de vraag: "Welk beeld past daarbij?". Voor het werken met teams/groepen: Wat is volgens jou een hele typische eigenschap voor dit team? Welk beeld past daarbij? Wat maakt jouw team/jouw werk uniek? Hoe evalueer je de samenwerking in dit team? Welk kenmerk wil je graag aan jouw werk, het aanbod van jouw team of organisatie kunnen verbinden? Welk beeld past daarbij? Hoe kijkt je coördinator naar het belang van je job? Met welk gevoel verlaat je de vergadering? Voor het coachen van individuen: Kan je een situatie noemen waar je bijzonder trots op bent? Hoe zou je die situatie omschrijven? Waar zat jouw kracht? Welk beeld heb je daarbij? Wanneer had je voor het laatst het gevoel dat wat je doet er echt toe doet, dat je het verschil maakt? Hoe ziet jouw leven eruit als je elke dag jouw talenten ten toon zou kunnen spreiden?
60 hashtags die betekenis geven: De visie van de Hogeschool PXL is gebaseerd op het X-factor model van exellente professionals en exellente professionele organisaties. De X-factor omhelst 4 statements en is het kompas dat ons gidst. Op de ommezijde van de beelden geven we aan wat de X-factor van de Hogeschool PXL voor de opleidingen van PXL-Social Work betekent. We vertalen de statements in sterktes van onze opleidingen om exellente professionals mee te vormen. Zo dat ze krachtig werk leveren in exellente organisaties.
Keywords: Babbelbeelden en hashtags