In gesprek met ouders : een positieve relatie tussen school en thuis - Van Essen, Ingrid, ....-; Horeweg, Anton, ....- (Leuven : LannooCampus, 2023)
Hoe communiceer je met lastige of moeilijk bereikbare ouders? Welke systemische interventies bestaan er voor effectieve gespreksvoering? Wat zijn de zeven uitgangspunten voor een positieve relatie? Voor leraren en onderwijsprofessionals is effectief communiceren met ouders geen eenvoudige taak. Toch is de relatie met ouders van cruciaal belang voor het schoolsucces van leerlingen. Je kunt simpelweg niet om ouders heen als het gaat om het ondersteunen van kinderen en jongeren in hun leerproces. Wil je jouw vaardigheden en plezier in het voeren van oudergesprekken verbeteren? In gesprek met ouders zit boordevol praktische tips en voorbeelden uit de dagelijkse onderwijspraktijk om een vruchtbare samenwerking met ouders op te bouwen en te onderhouden. Dit boek zal je helpen om professioneel te blijven en een sterke verbinding aan te gaan, zelfs in uitdagende situaties.
Keywords: Ouderparticipatie