Nelsons dansboek : een doe-het-samen-boek vol prikkelende spelletjes om met je kind te bewegen en je eigen dans in elkaar te knutselen - Van Bouchout, Laura, ....-; Dafne Maes, ....-; Thyssen, Emma, ....- (Leuven : Davidsfonds/Infodok, 2016)
In Nelsons dansboek nemen Nelson en zijn familie je mee op sleeptouw in twintig dansspelletjes. Ze schilderen al dansend in de lucht en besturen elkaars lichaam met een gekke afstandsbediening. Ze drummen met heel hun lijf op de vloer en laten elkaar door de lucht vliegen. Ze bewegen zoals ze nog nooit bewogen hebben. Op het einde duwen ze hun lievelingsspelletjes door de gigantische dansmachine en knutselen zo hun eigen dansvoorstelling in elkaar. Doen jullie mee? Geen voorgekauwde pasjes in Nelsons dagboek. Niets moet op de maat van de muziek en tellen hoeft al helemaal niet. Met prikkels uit de hedendaagse dans word je samen met je kind uitgedaagd om je eigen bewegingstaal te ontdekken en leer je hoe bewegen dansen kan worden.
Keywords: Kinderdansen