Bert en Bart redden de wereld - Veldkamp, Tjibbe, ....-; De Boer, Kees, ....- (Amsterdam : Em. Querido's uitgeverij, 2023)
Bert en Bart spelen dat ze de aarde redden met hun anti-Zurgh-vernietigingswapens, een gootsteen-plopper en stofzuigerbuis. Hun moeder pakt ze af, maar dan landen er echte Zurghs.
7-9 jaar
Tijgerlezen is gelukkig leren lezen. Tijgerlezen is ontwikkeld voor beginnende lezers. De boeken zijn spannend of grappig en hebben veel illustraties. De moeilijkheidsgraad van de boeken verschilt. De boeken zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveaus, maar kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn. De boeken zijn geschikt om voor te lezen of zelf te lezen.
Bert en Bart redden de wereld verscheen in 2011 als Kinderboekenweekgeschenk en in 2013 als reguliere uitgave bij Uitgeverij Lemniscaat
Keywords: Aliens; Buitenaardse wezens; Humor