Purpose oriëntatie : waarom en hoe bedrijven de wereld verbeteren - Overmars, Esther, ....-; Kouwen, Amber, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2023)
Purpose is meer dan een modewoord. Het is een transformerende kracht voor bedrijven om bij te dragen aan oplossingen voor mens, maatschappij en/of het milieu. Toch wordt purpose vaak verkeerd begrepen. Wat is purpose? Wat houdt het in om een purpose-gedreven onderneming te zijn? Hoe verschilt dat van minder purpose-gedreven ondernemingen? In deze publicatie onderzoekt SWOCC de oorsprong en betekenis van purpose. We leggen de aandachtsgebieden bloot om alle bedrijfsprocessen af te stemmen op de ontwikkeling en het nastreven van de purpose. We geven bedrijven die het voortouw willen nemen in onze samenleving concrete handvatten om meer purpose gedreven te worden.
Keywords: Communicatie; Ethiek; Marketing