Wonen uit de schaduw : liber amicorum Pascal De Decker. - Leinfelder, Hans, ....-; Pannecoucke, Isabelle, 1975-; Van Damme, Willemien, ....-; Verstraete, Jana, ....- (Antwerpen : Gompel&Svacina, 2023)
‘Wonen uit de schaduw’ verzamelt zeventien bijdragen van vierentwintig auteurs, opgedragen aan Pascal De Decker, naar aanleiding van zijn emeritaat aan de faculteit Architectuur van KU Leuven. Als socioloog en ruimtelijk planner bouwde hij de voorbije decennia in Vlaanderen een unieke academische expertise uit. Hij slaagde erin om huisvesting, wonen en talrijke maatschappelijke uitdagingen te verbinden met de inrichting en het gebruik van de ruimte.
Keywords: Ruimtelijke ; ordening