Ik blijf aan je denken - Van Orden, Mireille, ....-; Bouwens, Eric, ....- (Averbode : Averbode, 2024)
Met een mok melk in mijn hand tuurde ik door het raam over het erf. Ik had Johan al zeker een uur niet meer gezien. Niet in de stal en niet bij de kippen. Waar kon hij zijn? Ineens hoorde ik voetstappen buiten. Ik keek gauw door het raam en zag Johan aan komen rennen. Zijn blauwe ogen waren groot. Veel groter dan normaal, leek wel, en hij had hoogrode wangen. Een paar tellen later stond hij in de keuken. 'Snel!' riep hij hijgend. 'Snel, iedereen. We moeten vluchten!'
Doelgroep: Lager onderwijs, 2e en 3e graad
Keywords: Oorlog