Wiskunde = wijs! : inhoud & didactiek voor de lagere school - Bronselaer, Maaike, ....-; De Gendt, Jenne, ....-; De Maesschalck, Karen, ....- (Gent : Owl Press, 2021)
Het geheel is meer dan de som van de delen. Dat was de idee toen zeven docenten van vijf hogescholen de handen in elkaar sloegen om Wiskunde = wijs! te schrijven, een handboek wiskunde voor de lagere school dat zijn gelijke niet kent. Een goede leerkracht beheerst niet enkel de inhoud van zijn of haar vak, maar slaagt er ook in om kennis over te brengen aan leerlingen met respect voor de (vak)didactische principes. Dit boek begint daarom met een overzicht van alle inhouden die aan bod kunnen komen in de basisschool. In het tweede deel 'didactiek' ontdekt de lezer hoe die inhouden het beste aangeleerd kunnen worden. Dit boek is geschikt voor studenten in lerarenopleidingen, maar ook voor lerarenopleiders, leraren die al in het lager onderwijs lesgeven en voor andere wiskundesympathisanten. Je wilt je kennis opfrissen of je bent op zoek naar inspiratie? Wiskunde = wijs! helpt je hier graag bij.
Keywords: Wiskunde