Meisjes en kunst : de 50 meest vernieuwende vrouwelijke kunstenaars wereldwijd - Ignotofsky, Rachel, ....-; Lavrijsen, Lies, ....- (Kalmthout : Van Halewyck, 2019)
Meisjes en kunst is een sprankelend geïllustreerd en inspirerend boek dat het leven en werk van vijftig opmerkelijke vrouwen uit de kunstwereld in de kijker zet - van bekende schilders als Frida Kahlo en Georgia O'Keeffe tot minder bekende namen, zoals de 19e-eeuwse Afro-Amerikaanse quiltmaakster Harriet Powers en de Hopi-Tewa-keramiste Nampeyo. Deze fascinerende verzameling belicht een breed scala aan kunstvormen en bevat een schat aan informatie over de basisprincipes van kunst en vormgeving, de vertegenwoordiging van vrouwen in musea en het instrumentarium dat iedere kunstenaar in de dop nodig heeft. Meisjes en kunst brengt hulde aan moedige creatieve vrouwen die de wereld hebben geïnspireerd en het pad hebben geëffend voor de kunstenaars van vandaag.
12-14
Women in arts
Keywords: Kunst