De theorie van 'de 1 of 2' : een essay - Ait Hamou, Ish, ....- (Antwerpen : Manteau, 2023)
Waarom zijn we Marokkanen angstig als iemand uit onze gemeenschap een positie bekleedt waar we zelf van droomden? Waarom is het succes van onze broer of zus geen succes voor ons allen, maar maakt het ons benauwd en leidt het tot een moeilijke onderlinge relatie? In De theorie van 'de 1 of 2' zoekt Ish Ait Hamou naar verklaringen en antwoorden op deze levensbepalende vragen. Via zijn persoonlijke ervaringen ontleedt hij de patronen die aan die benauwdheid en afgunst ten grondslag liggen: echo's uit het verleden en gesloten deuren in het heden.
Keywords: Marokkaanse migranten