Een kleine filosofie van grote emoties : jaloezie - De Coster, Saskia, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2023)
Is jaloezie ongezond? Of het gevolg van overstromende liefde en bezitsdrang? Een moeder waakt en piekert over haar onvindbare dochter, haar bloemsuikerkind. Die maakt heel andere keuzes in het leven dan zij en dat zal fout lopen. Ze weet zich geen raad, maar volgens iedereen verliest ze zich in jaloezie. Ze moet ingrijpen, want jaloezie laat zich niet inperken. Of is het liefde? In deze novelle verkent Saskia De Coster de misschien wel giftigste aller emoties.
Keywords: Jaloezie